|
Počas celej sezóny máme na predaj Černice ako mladé kríčkové rastliny.
Černice obsahujú veľa vlákniny, vitamíny B, C, kyselinu listovú, rôzne minerály a vysoké hodnoty antokyanov.
Majú protizápalové účinky, zlepšujú fungovanie kardiovaskulárneho systému a pomáhajú udržať pamäť v lepšej kondícii.
Listy černíc sa požívajú na čaje pri liečbe chronických zápalov čriev, hnačky a iné.
|
|
|
Černice majú chutné plody aj liečivé listy.
Ker: je stredne hustý, bujne rastúci, rozložitý.
Výhonky sú dlhé, hrubé, ale krehké, spočiatku vzpriamené, neskôr oblúkovité poliehavé.
Je vhodná na pestovanie v teplejších, chránených polohách.
Vyžaduje hlboké pôdy, dobre zásobené humusom, s dostatkom vlahy.
Musí sa uväzovať k opornej konštrukcii s vyšším vedením.
Plody: sú najskôr červené po dozretí tmavé čierne z ľahka opadávajú.
Chuť je sladkokyslá, aromatická, pri nedostatočnom dozretí zvieravo kyslá.
Pozrite si obrázky.
|